Burgenland – grešna Austrija

Burgenland – grešna Austrija

Termin: nedjelja, 4. studenog 2018. od 18 sati

Lokacija: Bastion No. 19., Masarykova 19, Zagreb

Cijena: 330 kn

Veličanstvenost Alpi, carski duh Beča, savršena simfonija Salzburga, moć Dunava, ljepota Wachaua – sve je to Austrija i sve to baš nije Burgenland, regija koja se proteže uz istočnu granicu od Slovenije vrućom panonskom ravnicom uz mađarsku granicu, sve do oko jezera Neusiedl.
Raznovrsnost, kontroverza, jedinstvenost, nepredvidljivost, progresivnost – sve to jest Burgenland. Regija iz koje je krenuo jedan od najvećih skandala koji je zadesio austrijsko vinarstvo osamdesetih godina, preko trendovskog pristupanja pravljenju moćnih barikiranih vina do jednog novog, novog doba.
Intencija je ove radionice pokazati, oslanjajući se na vinare smještene upravo u podregiji Neusiedlersee, jednu novu ekspresiju vina, drugačiji doživljaj i svježinu, oživjeti neke sorte koje su dugo vremena bile zaboravljene i zapuštene, poput Furminta, koji ipak pripada vinogradima oko jezera. Kakav je to terroir, mogu li ga ova vina iskazati i zašto je Burgenland jedna od najuzbudljivijih, progresivnijih i tvrdoglavijih regija u ovom trenutku, neka su od pitanja koja ova radionica želi pokrenuti za raspravu. Michael Andert, Stephanie i Eduard Tscheppe- Eselböck, Michael Wenzel i Werner Michlits autori su koji neće dati konačne odgovore, ali će sigurno otvoriti brojna pitanja kroz svoj čvrsti vinski karakter – i nadamo se pružiti užitak vina.
Ako ništa, postoji jedna vječna prednost Burgenlanda koju valja usvojiti – na sat je vremena vožnje od Beča.

Vina ćete moći kušati uz zalogaje koje ćemo vam posebno za ovu priliku pripremiti. Popis vina koja je za ovu priliku odabrao Bastionov Milan Rukavina, koji će nas kroz Burgenland na ovoj radionici i voditi, jest:

Wenzel, Furmint Unfiltriert 2017.

Andert, Anadjucka 2017.

Gut Oggau, Gewürztraminer Emmeram 2015.

Meinklang, Foam Rot 2017.

Andert, Zweigelt Russenacker 2015.

Meinklang, Graupert Zweigelt 2015.

Prijaviti se možete preko e-maila ili putem formulara niže:

Komentari

komentara