Kroz Hrvatsku on a budget 2

Kroz Hrvatsku on a budget 2

Termin: utorak, 22. svibnja 2018. od 18 sati

Lokacija: restoran Vinodol, Ulica Nikole Tesle 10, Zagreb

Cijena: 270 kn

Ovo će biti nastavak našeg prohoda kroz najbolje od pristupačnog kroz Hrvatsku.

Vinorodna zemlja koja svoje vinsko bogatstvo prezentira svijetu prvenstveno zahvaljujući turizmu?

Koliko blagodat za vinare, toliko i ograničavajuća okolnost. Mnoge vinarije, osobito u blizini turistički atraktivnih destinacija, većinu vina prodaju “na kućnom pragu”. Turiste zanimaju suveniri, a lokalna vina su čest odabir. Zbog toga cjenovna politika mnogih vinarija nema baš puno realnih tržišnih uporišta.

Hrvatska obiluje skupim vinima koja vinskim konzumentima u potrazi za autentičnim i povoljnim lokalnim vinom otežavaju odabir. S druge strane, ugostitelji koji nastoje u nekoliko ljetnih mjeseci namaknuti ciljanu godišnju zaradu, često posežu za najjeftinijim vinima na kojima mogu ostvariti najveće marže. Zbog toga, mnogi gosti koji posjete Hrvatsku sigurno je neće pamtiti po dobrom, barem kad je vino u pitanju.

Obzirom da se Vinska čitaonica ne bavi „hit atiklima“ već kulturom stola, cilj ove radionice je odabrati zaista vrijedna vina i vinare koji su gostima dostupni, a ostvaruju visoku kvalitetu. Odabrana vina su tržišno konkrurentna kako na domaćem tako i na globalnom tržištu i predstavljaju ne samo „vrijednost za novac“ već i svojevrsni vodič za ljubitelje vina – što probati na proputovanju kroz Hrvatsku?

Vina koja će se moći kušati: ona koja niste probali na prethodnoj radionici, ali opet ćete nam se morati prepustiti…

Prijaviti se možete u nastavku:

Komentari

komentara