Grčka – novi Stari svijet

Grčka – novi Stari svijet

Termin: četvrtak, 16. veljače 2017. od 18 sati

Lokacija: restoran Vinodol, Ulica Nikole Tesle 10, Zagreb

Cijena: 380 kn

Grčka vina nažalost su još uvijek nezastupljena na hrvatskom tržištu. Zbog i usprkos tome odlučili smo se organizirati radionicu s odabranim vinima iz različitih dijelova Grčke. Nakon što nas je Buonsangue proveo xinomavrom kroz različite apelacije Nauosse, Josipa Andrijanić je odabrala svoje grčke favorite koje bi voljela predstaviti na ovoj radionici. Kako i zašto, Josipa kaže:

Prije dvije godine zavrtjela sam u čaši vino koje me je tako jasno i glasno pozvalo da pođem putem Grčke. Zavrtjelo je ono mene i zakoračila sam u jedan novi svijet mirisa i okusa i od tada koristim svaku priliku da je posjetim, kušam, slušam, upoznajem i prepoznajem.

Volim je jako, njenu autentičnu, raznoliku, svojeglavu i divnu sadašnjost. Priznajem da trenutno gospodari mojim vinskim nebom.

Veseli me da zajedno prošetamo kroz 6 posebnih vina. Da otkrijemo čime me je zavela i koje me to vino povelo k njoj. Da pričamo o vinogradima, sortama, vinarijama…Odabrala sam vrlo autentične primjerke,a neki od njih su donedavno pripadali osobnoj arhivi samih vinara. Da, jako sam se potrudila i jedva čekam druženje.:-) Dođiteeeeee.

Vina koja ćemo kušati:

Hatzidakis Aidani 2015., Santorini
Tatsis Xinomavro white 2013, Gerakona-Goumenissa
Ligas Pata Trava xinomavro rose 2014., Pella
Ligas Bucephale xinomavro 2007., Pella
Dalamara Paliokalias xinomavro 2012., Naoussa
Tatsis Negoska 2011., Gerakona-Goumenissa

Prijaviti se možete preko obrasca u nastavku:

Komentari

komentara