Revizija arhive podruma Miloš

Revizija arhive podruma Miloš

Termin: ponedjeljak, 19. prosinca 2016. od 18 sati
Lokacija: restoran Vinodol, Ulica Nikole Tesle 10, Zagreb
Cijena: 380 kn
Bliži nam se kraj godine, a time i vrijeme za reviziju dosadašnjeg poslovanja. Mi smo svoju reviziju već obavili, pa smo pozvali nekoga čiju arhivu bismo voljeli privesti na reviziju. A vjerojatno će se i vama ideja svidjeti.
Nadaleko poznata obitelj Miloš jedni su od rijetkih čiji plavci uspijevaju dominirati iz berbe u berbu, a postaju kompleksniji i bolji svakom dodatnom godinom odležavanja i krunski su dokaz dugovječnosti plavca malog. Tradicionalni i originalni, posvećeni razumijevanju svog lokaliteta, klime i loze, obitelj Miloš jedan je od idealtipskih primjera koji dokazuju da hrvatska vina imaju svoje mjesto za stolom najznačajnijih vinogradarskih krajeva.
Na ovoj jedinstvenoj prilici, kušat ćemo plavce iz podruma obitelji Miloš. Neke berbe koje nisu toliko poznate, neke koje već odavno nije moguće nabaviti, pa čak i neke koje ni Miloši nisu probali već jaaaako dugo.
Osobno vam svoja vina dolaze predstaviti Ivan Miloš, kako bi mogli saznati sve detalje oko svih vina i godišta.

Vina koja ćemo kušati bit će:
Plavac Miloš 2006.
Plavac Miloš 2008.
Plavac Miloš 2009.
Stagnum 2005.
Stagnum 2004.
Stagnum 1996.

Plavac obitelji Miloš, za razliku od Stagnuma, nije opće prepoznat kao vino koje odlično stari. Pogrešna pretpostavka, o čemu ćete se moći uvjeriti na ovoj radionici. 2009. jedna je od odličnih godina za Milošev plavac, a u ovo vrijeme pokazuje sav svoj raskoš i punoću. 2008. pokazuje se kao legendarna godina za Miloš plavce. Drugačija karakterom, mračnija od ostalih, na svoj način pokazuje dubinu i kompleksnost. Kao dokaz uspješnog dugogodišnjeg razvoja, plavac star 10 godina, mogao bi vam pokazati svoju suptilnost koju nakon svog tog vremena i robusni plavac pokaže. Stagnum iz 2005. jedna je od najuspješnijih etiketa podruma Miloš uopće. Bit će zanimljivo vidjeti kako se ponaša ovo veliko vino nekoliko godina nakon što ga više nema na tržištu. Stagnum iz 2004. vino je koje se našlo između dvije legendarne berbe. Zbog toga, manje poznato i puno teže nabavljivo. Godina koja je pokazala drugačiji karakter Stagnuma u odnosu na `03 i `05, no nikako manje zanimljiva i slasna. Stagnum iz 1996. apsolutni je raritet i zvijezda večeri. Jedinstvena je prilika da kušate 20 godina star plavac mali. Zasigurno je malo onih koji taj test vremena mogu završiti s pozitivnim ocjenama. Niti obitelj Miloš nije ovo vino imala priliku kušati već jako dugo, kako ga baš i nema niti u arhivi, ali su ga odlučili podijeliti s vama u ovoj prilici.
Prijaviti se možete u nastavku:

Komentari

komentara