Francuski začin na vinski način

Francuski začin na vinski način

Termin radionice: 11. veljače u 18 sati

Lokacija: Restoran Vinodol, Ulica Nikole Tesle 10, Zagreb

Cijena: 220 kuna

Autohtone ili svjetske plementine sorte, ali s neočekivanih terroira. Osobito za francuske vinare. Tematska radionica Vinske čitaonice uspjela je okupiti 3 zanimljive vinarije vinara francuskih državljana, a nalaze se u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.
Obično se govori o vinorodnoj Hercegovini kad je plemenita kapljica u pitanju, međutim najnovije otkriće dolazi iz Prnjavora u Bosni. Chardonnay i Pourquoi Pas (Pinot Noir i Syrah) Vinarije Fazan potpuno ruše predrasude. Christian Zwickert rođeni je Alzašanin koji radi Chateauneuf du Pape vina te čuvene Rhonske regije.
„Hrvatski“ predstavnik je Olivier Ertzbischoff sa suprugom Jacqueline Marovac. Istra inspirirana Burgundijom donosi nove definicije autohtonih istarskih i burgundskih sorti. Francusko ili Istrijansko… Domaine Koquelicot.
Mladi i briljantni Dimitri Brečević dolazi također iz Istre u potrazi za onom ekspresijom zbog koje uspijeva praviti drugačija vina. Njegovi Piquentumi naši su favoriti iz godine u godinu, premda ili baš zato što su drugačiji.
Što to čini ova vina više francuska, negoli hrvatska ili bosanska pokušat ćemo otkriti na ovoj tematskoj radionici.

Prijaviti se možete u nastavku:

shutterstock_112501889

Komentari

komentara